دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
حسن روحانی

حوزه/ رئیس جمهور با گرامیداشت فرا رسیدن ایام سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و به نتیجه رسیدن ۱۶ سال مبارزه و مقاومت ملت ایران، تاکید کرد: بهمن ۵۷ مقارن با سال ۹۹ هجری قمری یک پیروزی بزرگ در برابر استبداد و استعمار نصیب ملت ایران شد و امسال در ۹۹ هجری شمسی نیز شاهد پیروزی ملت ایران در برابر فشار حداکثری و تروریزم اقتصادی و پایان دوران یک ظالم و مستبد دیگر هستیم.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت اظهارداشت: در ۹۹ قمری یک ظالم و مستبد دورانش تمام و سرنگون شد و امروز هم در ۹۹ شمسی پایان حکومت نحس یک مستبد دیگر است که در تمام دوره چهارساله اش، جز ظلم و فساد و ایجاد مشکلات برای مردم خود و جهان ثمر دیگری نداشت.

رئیس جمهور در ادامه پیروزی انقلاب اسلامی در ایران را مرهون راهبری داهیانه امام عزیز و بزرگوار دانست و گفت: امام در طول مبارزه و بعد در طول حکومت اسلامی که آن بزرگوار حضور داشت، همیشه بر دو مساله توکل به خداوند، اتکال به حق و اعتماد به مردم تاکید داشت.

روحانی با بیان اینکه "امام اسلام و اجرای احکام اسلام را با نظر اکثریت جامعه مسلمان ایران کنار هم قرار داد"، افزود: وقتی اسلام و احکام اسلام در جامعه ما می‌تواند حاکمیت کامل داشته باشد که بتوانیم اکثریت مردم را به خوبی با اسلام آشنا کنیم. اسلام تنها مشکلش دعوت است یعنی باید بتوانیم دعوت‌کننده خوبی باشیم والا اسلام منطبق با فطرت و سرشت مردم است و اگر خدای ناکرده جامعه ما یک بخشی یک روزی از اسلام فاصله بگیرند تقصیر ماست چون درست نتوانستیم اسلام را تبیین کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه امام راحل بر "مردم سالاری" تاکید فراوان داشت، جمله معروف " میزان رای ملت است" را سیاست بنیادین انقلاب اسلامی عنوان کرد و افزود: اصل ۶ قانون اساسی بر مبنای همین جمله امام تدوین شده است.

روحانی افزود: امام راحل همچنین  در مردادماه  سال ۵۷ جمله ای مهم خطاب به منتخبین مردم در خبرگان  قانون اساسی گفته اند که فکر می کنم اگر امروز کسی این جمله را بنویسد، ممکن است احضارش کنند.

رئیس جمهور افزود: امام راحل خطاب به اعضای خبرگان قانون اساسی گفتند،" اکثریت هر چه گفتند، آرای ایشان معتبر است ولو به ضرر خودشان باشد، شما که ولی آنها نیستید، شما فقط وکیل آنها هستید، مردم خودشان مصالح خود را می دانند".

روحانی خاطرنشان کرد: این سخن که اکثریت مردم سخنانشان معیار است و ما در دولت یا در مجلس ولی مردم نیستیم و وکیل مردم هستیم، حرف خیلی مهمی است و جمهوری اسلامی ایران که بعد از ۱۶ سال مبارزه ، ایثار و مقاومت و با رهبری امام و همه مجاهدان پیروز شد، تا روزی می ماند که دو اصل جمهوریت و اسلامیت را مد نظر قرار دهیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه در مسئله جمهوریت و مردم سالاری در نظامی که همه مقام های آن از بالا تا پایین با رای مردم انتخاب می شوند، نظر مردم و اکثریت همیشه مهم است، گفت: امیدوارم تفسیر صحیح و درست از اسلام به جامعه ارائه کنیم؛ تفسیری که نه افراطی و نه خرافی باشد. اسلام یک دین اخلاقی است و برمبنای احکام خدا و منطبق با فطرت انسانی است که خالق آن خدا است.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: مردم ایران با خلق حماسه های فراوان در مقاطع مختلف از پیروزی انقلاب گرفته تا سال های تثبیت انقلاب، جنگ تحمیلی ۸ ساله،  سال های تحریم و جنگ اقتصادی بر دشمن پیروز شدند و ما در همه این مقاطع تنها بودیم و هیچ دولت و ابرقدرتی از ما حمایت نمی کرد.

رئیس جمهور با تاکید بر نقش مقاومت و ایستادگی مردم، هدایت رهبری و تلاش مسئولان کشور در کسب موفقیت های بدست آمده و نقش بر آب کردن توطئه های دشمنان در طول سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهارداشت: امروز دفتر سیاه ترامپ برای همیشه بسته می شود و یکی از مصادیق سرنگونی ظالمان همین است و ما خدا را بخاطر آن شکر می کنیم.

روحانی با بیان اینکه این دستور اسلام است که اگر ظالمی سرنگون شد، جای حمد و شکر خدا دارد، افزود: دوقطبی شدن جامعه آمریکا میراث منحوس آدمی است که امروز حکومت منحوس او خاتمه پیدا می کند و اینکه امروز در روز تحلیف رئیس جمهور جدید آمریکا، واشنکتن به پادگان نظامی تبدیل شده است از ثمرات کارهای ناشیانه و مستبدانه ترامپ است.

رئیس جمهور انزوای سیاسی آمریکا را میراث بجای مانده از طرف ترامپ دانست و افزود: امروز آمریکا با سیاست های غلط ترامپ  در سیاست خارجی تنها مانده، در سازمان های بین المللی تنهاست و درموضوع فلسطین، برجام و دیگر موضوعات بین المللی تنها مانده است.

روحانی اظهار داشت: حداقل در شورای امنیت سازمان ملل در ۴ نوبت که موضوع برجام مطرح بود، حتی در جلسه ای که خود ترامپ ریاست آن را برعهده داشت، تمام ۱۴ عضو دیگر شورای امنیت علیه سیاست های آمریکا صحبت کردند و این یک فضاحت بزرگ برای دولت آمریکا بود و در موضوعاتی همچون قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل، لغو تحریم تسلیحاتی ایران، مکانیسم ماشه ( اسنپ بک) و بازگشت تحریم های سازمان ملل آمریکا شکست خورد.

رئیس جمهور با بیان اینکه انزوای سیاسی امروز آمریکا میراث ترامپ است، گفت: طول می کشد تا این میراث از بین برود و بی اعتمادی نسبت به امضای آمریکا رفع شود.

روحانی با اشاره به تروریسم دولتی آمریکا، خاطرنشان کرد: ندیده بودیم رئیس جمهوری در آمریکا به صراحت اعلام کند که یک فرمانده ارشد نظامی را که میهمان در یک کشور دیگر بوده، ترور کرده است اما با کار این تروریست احمق، مهر تروریسم دولتی بر روی پیشانی آمریکا خورد، امروز پایان حیات سیاسی این آدم است که ۴ سال قانون و تعهدات بین المللی را زیر پا گذاشت.

وی در ادامه با اشاره به آغاز فعالیت دولت جدید آمریکا از امروز گفت: انتظار ما از کسانی که امروز قدرت را در دست می گیرند آن است که به قانون و تعهدات بین المللی برگردند و اگر می توانند تلاش کنند در ۴ سال آینده تمام لکه های سیاه چهار سال قبل را پاک کنند، البته اگر این لکه های سیاه پاک شدنی باشد.

رئیس جمهور با بیان اینکه دولت جدید آمریکا وظایف سنگینی بر دوش دارد و باید به قانون ، مقررات و قطعنامه های بین المللی برگردند، گفت: اگر صادقانه به قانون برگشتند و در عمل صداقت خود را نشان دادند، ما هم به تعهدات خود عمل خواهیم کرد.

روحانی با بیان اینکه امروز برای ملت ما و همه دنیا روشن شده است که سیاست تروریسم اقتصادی و فشار حداکثری، صد درصد شکست خورده است، گفت: البته در این فشارها و جنگ اقتصادی مردم ایران رنج کشیدند اما تحمل کردند و با مقاومت و ایستادگی، اجازه ندادند اهداف دشمنان محقق شود.

رئیس جمهور تاکید کرد: در یکسال اخیر که مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا هم به تحریم های ظالمانه آمریکا اضافه شده است، ترامپ جنایت جدیدی هم مرتکب شد و حتی برای خرید واکسن و داروی مورد نیاز مردم ما نیز مانع تراشی و سنگ اندازی کرد.

روحانی با بیان اینکه دولت آمریکا هرجا توانست علیه منافع ملی ما سنگ اندازی کرد، گفت: برغم همه فشار تحریم ها و جنگ اقتصادی، امروز ملت ایران پیروز است و صادرات غیر نفتی ما مسیر عادی شدن را طی می کند و صادرات نفتی نیز از ماه های قبل به مراتب بهتر است که معنی آن شکست کامل سیاست آمریکا در قبال ایران است.

رئیس جمهور ادامه داد: اگر واردین جدید به کاخ سفید از دولت قبلی درس عبرت گرفته باشند، اشتباهات را جبران خواهند کرد، رئیس جمهور قبلی یک برج ساز بود و سیاست را نمی شناخت اما دولت جدید آمریکا سیاست را می فهمد و تجربه سیاسی دارد.

روحانی تاکید کرد: باید بدانند اگر نسبت به قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل امضایی کردند، در برابر، اقدام  ایران هم امضا خواهد بود و نه بیشتر، اگر فرمانی صادر کردند، ایران هم فرمان صادر می کند و اگر اقدام عملی کردند، از این طرف هم اجرا می بینند.

رئیس جمهور تصریح کرد: امروز توپ در زمین آمریکا و واشنگتن است، اگر به تعهدات خود عمل کنند ما هم عمل می کنیم، ترامپ مرد اما برجام زنده ماند، همه تلاش تندروهای آمریکا، ارتجاع منطقه و صهیونیست ها این بود که برجام بمیرد، اما امروز برجام زنده است، ترامپ با پرونده سیاهش رفت ولی برجام زنده است.

روحانی در ادامه با تاکید بر اینکه واقعیت و حقیقت را نمی شود پنهان کرد، افزود: از رسانه ها، دوستان و کسانی که با این دولت میانه خوبی ندارند، می خواهم واقعیت ها را ببینند، آنچه در این سه سال بر سر ما آمد توطئه های ترامپ بود که اگر نبود، ما این مشکلات امروز را نداشتیم .

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه آمریکا در دستیابی به اهداف خود علیه ایران صد درصد شکست خورده است، گفت: امروز آمادگی داریم اگر طرف مقابل با صداقت عمل کند و به قانون و تعهدات برگردد، خیلی سریع مشکلات حل شود و پیچیدگی حقوقی هم ندارد، اگر اراده کنند و صداقت داشته باشند، یک ساعته مشکلات قابل حل است .

روحانی با تاکید بر اینکه امروز بسیار روشن است که شرایط سه سال قبل دیگر تکرار نخواهد شد، افزود: مردم بدانند که رنج های سه سال گذشته دیگر تکرار نمی شود و علائم آن را مشاهده می کنیم، ارز به سمت متعادل شدن حرکت می کند و آمار و ارقام فعالیت ها نشان دهنده همین است.

رئیس جمهور با بیان اینکه تا امروز ۷۳ هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح های عمرانی در کشور اختصاص یافته که ۶۶ هزار میلیارد تومان آن پرداخت شده است، گفت: فعالیت های عمرانی امسال نسبت به سال گذشته ۶۹ درصد افزایش یافته و دولت هر چه در توان داشته برای بهبود وضعیت معیشت مردم انجام داده و در بودجه سال آینده نیز پیش بینی های لازم را انجام داده است.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: درحالی که آمریکا فشار حداکثری علیه ما را انتخاب کرد، توقع ما این بود که همه دوستان سیاسی نیز حمایت حداکثری از دولت را برای مقابله با دشمن انتخاب کنند، بعضی این راه را انتخاب کردند که خدا خیرشان دهد اما بعضی این کار را نکردند که در تاریخ خواهد ماند، ما در مقابل دشمن تنها بودیم اما برخی به جای حمایت، زبان دیگری را انتخاب کردند.

روحانی با بیان اینکه همه ما در کشور یک هدف، یک قانون ، یک رهبر و یک منافع ملی داریم، گفت: انتخابات ۱۴۰۰ هم انجام می شود، بیایید اینهمه بخاطر این انتخابات دولت را اذیت نکنیم. حضور اکثریت مردم در انتخابات برای ما مهم است و مقام معظم رهبری نیز بارها بر این مسئله تاکید کرده اند که مهم برای ایشان حضور حداکثری مردم در پای صندوق رای است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اگر اکثریت مردم پای صندوق رای آمدند ما پیروزیم و در غیر اینصورت ما شکست خورده ایم و فرقی نمی کند که چه کسی انتخاب شود، گفت: از سیاسیون و احزاب و گروه ها خواهش می کنم اولین هدف همه ما باید حضور حداکثری مردم در انتخابات باشد.

روحانی در ادامه سخنان خود به موضوع لایحه بودجه ۱۴۰۰ و روند رسیدگی به آن در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: لایحه بودجه بسیار مهم است و زندگی و معیشت مردم، تولید کشور، صادرات و واردات و اقتصاد به آن مربوط می شود، بودجه جای ادبیات غیر اقتصادی و غیر کارشناسی و حرف های سیاسی نیست.

رئیس جمهور با اشاره به سابقه ۲۷ ساله فعالیت خود در دولت و مجلس، گفت:  در طول این سالها برای نخستین بار است که چنین ادبیاتی را درمورد لایحه بودجه می بینم و اظهار نظرها امسال متفاوت با همه سال های گذشته بوده است، دلیل آن چیست و چرا؟

روحانی با تاکید بر اینکه هر دو ما در دولت و مجلس نماینده و وکیل مردم هستیم و مردم از ما همکاری می خواهند، گفت: بودجه جای شعار و ادبیات سیاسی نیست بلکه جای اعداد و ارقام و محاسبه است، من بلد هستم که به همه شعارها پاسخ دهم، اما مردم چنین چیزی را از ما نمی خواهند، مردم بودجه خوب و زندگی و معیشت بهتر می خواهند.

رئیس جمهور با بیان اینکه درنظر گرفتن فروش روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰هزار بشکه نفت در بودجه ۱۴۰۰ برای این بود که بگوییم تحریم شکست خورده است، گفت: متاسفانه بعضی ها به این موضوع مهم توجه نکردند و متوجه نشدند که منظور ما چیست.

روحانی افزود: ما با این اقدام به دنیا پیام می دهیم و می گوئیم که ترامپ و فشار حداکثری شکست خورده و ما می توانیم ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز نفت بفروشیم اما شما تردید می کنید، ما می گوئیم سهم نفت در بودجه کمتر شود و ارزش پول ملی ما تقویت شود .

رئیس جمهور ادامه داد: ماحصل فروش روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰هزار بشکه نفت در لایحه دولت، معادل ۱۹۹هزار میلیارد تومان بوده است اما آقایان در مجلس، ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار را به یک میلیون و ۵۰۰هزار بشکه کاهش داده اند و در مقابل درآمد ۱۹۹ هزار میلیارد تومانی را در کمیسیون تلفیق به ۲۳۰ هزار میلیارد تومان، یعنی ۳۱ هزار میلیارد تومان وابستگی بودجه به نفت را افزایش داده اند، عجب چشم بندی کرده اند! هرکسی که ۴ عمل اصلی حساب را بداند متوجه می شود که چه شده است.

روحانی افزود: ما قیمت دلار در لایحه بودجه سال آینده را ۱۱هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفتیم و شما آن را به ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش دادید، ۶ هزار تومان بیشتر کردید، دم خروس همین جاست و با قسم حضرت عباس جور در نمی آید، عدد و رقم معلوم است.

رئیس جمهور افزود: اصول و چشم انداز روشن ما برای اقتصاد کشور، شکست تروریسم اقتصادی، تقویت  ارزش پول ملی، اصلاح معیشت مردم، فروش اموال دولت ، چابک سازی و کوچک کردن دولت بوده است، درمورد تهیه کالاهای اساسی و بویژه دارو اقدام مهم دولت در لایحه بودجه اختصاص ارز ۴۲۰۰ بوده که تغییرات آن باید با دولت باشد نه شما، زندگی مردم و سوءاستفاده ها و رانت ها چه می شود؟

روحانی تاکید کرد: خواهش می کنم بیایید دست به دست هم دهیم و همکاری کنیم تا با کمک هم و تامین نظر دولت و مجلس، بودجه نهایی شود.

وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به افتتاح طرح های کلان ملی و توسعه ای کشور در روزهای پنج شنبه هر هفته، گفت: فردا افتتاح مهمی داریم که نشان خواهد داد چه بلایی سر تحریم های آمریکا آمده است.

رئیس جمهور افزود: فردا پالایشگاه گاز بید بلند با ۳ میلیارد دلار سرمایه گذاری افتتاح می شود و اتفاق مهمی که در این پروژه شاهد آن هستیم  جلوگیری از اتلاف منابع با جمع آوری گازهایی است که می سوزد ( فلرها) و این موضوعی است که رهبر معظم هم نسبت به آن تاکید داشتند.

روحانی با اشاره به اینکه پروژه بزرگ و مهم پالایشگاه گاز بید بلند در دولت قبلی کلید خورده و ۱۸ درصد آن اجرا شده بود، گفت: ۸۲ درصد این پروژه در این دولت و در شرایط سخت تحریم های شدید  اقتصادی اجرا شده و فردا افتتاح می شود.

رئیس جمهور با قدردانی از تلاش همه دست اندرکاران حوزه نفت و گاز ، گفت:  تا سال ۹۲ در کشور، ۱۴ هزار روستا گاز داشتند اما امروز بیش از ۳۲ هزار روستا از گاز بهره مند هستند و تا آخر دولت به ۳۵ هزار روستا افزایش خواهد یافت و ۹۵ درصد مردم کشور در شهرها و روستاها از گاز استفاده می کنند.

روحانی با بیان اینکه تولید گاز ایران در پارس جنوبی ۲و نیم برابر شده است، گفت: این بخاطر برجام بود و با اجرای برجام بود که توانستیم تجهیزات مورد نیاز و کمپرسورها را وارد کشور کنیم و با افزایش تولید بنزین و گازوئیل امروز از وارد کننده به صادر کننده تبدیل شده ایم و روزانه ۱۱۰ میلیون لیتر بنزین تولید می کنیم که ۷۵ درصد آن  یورو ۴ و یورو ۵ است.

رئیس جمهور با تبریک به ملت ایران بخاطر ایستادگی و مقاومت سال های اخیر، گفت: دولت با سیاست درست اقتصادی و سیاست خارجی خود توانست این راهبرد را در همه زمینه ها پیش ببرد و با تلاش مردم در جهش تولید ثمرات بسیار خوبی را در توسعه و پیشرفت کشور شاهد خواهیم بود.

متن کامل سخنان رئیس جمهور  به این شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

امروز اول بهمن ماه یادآور روزهایی است که مردم در زمستان رایحه بهاری را احساس و لمس می‌کردند و در زمستان سال ۵۷ بعد از ۱۶ سال مبارزه و استقامت به پیروزی رسیدند.

اتفاقا سالی که انقلاب ما در بهمن ۵۷ پیروز شد  سال ۹۹ بود، امروز هم که صحبت می‌کنیم سال ۹۹ هست البته آن ۹۹ قمری و این ۹۹ شمسی است ولی این تقارن وجود دارد که در هر دو سال ۹۹ ،آن سال پیروزی بزرگ در برابر استبداد و استعمار، امسال هم انشاءالله سال ۹۹ پیروزی در برابر فشار حداکثری و تروریسم اقتصادی با ایستادگی مردم و انشاءالله، فَقُطِعَ دَابِرُ الْقَوْمِ الَّذِینَ ظَلَمُوا وَالْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ.

باید شکرگذار خداوند باشیم که در سال ۹۹ قمری دوران یک ظالم و مستبد تمام و سرنگون شد، امروز در ۹۹ شمسی هم دوران یک مستبد دیگر سپری شد و امروز روزِ پایان حکومت نحس او هست و دوران کسی که در تمام چهار سال جز ظلم و فساد و ایجاد مشکلات برای مردم خود و مردم جهان ثمر دیگری نداشت، پایان یافت.

می خواهم جمله‌ای را نسبت به امام عزیز و بزرگوار که انقلاب ما، پیروزی انقلاب ما مرهون راهبری‌های داهیانه‌ ایشان هست، عرض کنم. این نکته، نکته مهمی است که امام در طول مبارزه و بعد هم در طول حکومت اسلامی که آن بزرگوار حضور داشت، همواره بر دو مساله همیشه تکیه داشت: توکل به خداوند، اتکال به حق و اعتماد به مردم.

امام اسلام را و اجرای احکام اسلام را با نظر اکثریت جامعه مسلمان ایران کنار هم قرار داد و این را بدانید  اسلام و احکام اسلام وقتی می تواندد در جامعه ما حاکمیت کامل داشته باشد که بتوانیم اکثریت مردم را به خوبی با اسلام آشنا کنیم. اسلام تنها مشکلش دعوت است یعنی باید بتوانیم دعوت‌کننده خوبی باشیم والا اسلام منطبق با فطرت و سرشت مردم است، فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا ۚ لَا تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ، آن فطرت الهی فطرت پاکی، عدالت، راستگویی، مقاومت، ایستادگی، مبارزه با ظلم است.

آنچه اسلام می‌گوید منطبق با فطرت انسانی است اگر خدای ناکرده یک بخشی از جامعه ما یک روزی از اسلام فاصله بگیرند، تقصیر ماست چون درست نتوانستیم اسلام را تبیین کنیم.

امام ضمن اینکه در همه جا بر موازین اسلامی و اجرای احکام اسلام تاکید می‌کند اما روی مساله مردم سالاری هم تاکید می‌کند، یعنی این جمله "میزان رای ملت است" یک سخن مهم حکیمانه و در عین حال سیاسی و در عین حال بنیادین برای نظام اسلامی بود که اصل ۶ قانون اساسی بر همین مبنا تدوین شده است.

امام جمله‌ای جمله ای خطاب به منتخبین مردم در مجلس خبرگان قانون اساسی دارد، مجلس اولی که برای نهایی کردن و تصویب قانون اساسی تشکیل شده بود امام در مرداد سال ۵۸ جمله‌ای دارد که وقتی فرد این جمله را نگاه می‌کند، اگر الان کسی در یک روزنامه‌ای بنویسید ممکن است او را احضار کنند و بگویند که چرا گفتی این حرف را؟

 من این جمله امام را می‌خوانم ببینید که ما با تفکر امام چقدر فاصله گرفتیم. امام خطاب به منتخبین مجلس خبرگان قانون اساسی می فرماید: «اکثریت هر چه گفتند آرای ایشان معتبر است ولو به ضرر خودشان باشد، شما که ولی آنها نیستید شما فقط وکیل آنها هستید مردم خودشان مصالح خودشان را می‌دانند.»

این سخن که اکثریت مردم هر چه می‌گویند منات و معیار است، ولو اینکه ما فکر کنیم یک وقتی به ضرر آنها هم هست ولی اکثریت این را گفتند. ما ولی مردم نیستیم ما بر اراده مردم حاکم نیستیم، ما وکیلیم همه وکیل هستیم در دولت وکیلیم، در مجلس هم وکیلیم، همه ما با آرای مردم سرِ کار آمده ایم، با آرای مردم یعنی وکیل مردم بودن، به هر حال آنها رای دادند.

این خیلی مهم است که جمهوری اسلامی ایران که ثمره ۱۶ سال مبارزه و ایثار و رهبری امام و همه مجاهدان از سال ۴۱ تا سال ۵۷ بود و به پیروزی رسید، تا روزی می‌ماند که این دو اصل "جمهوریت" و "اسلامیت" را مدنظر قرار دهیم و در مساله جمهوریت مردم سالاری، آرای مردم، نظر اکثریت به عنوان یک مساله بسیار مهم در یک نظامی که از بالا تا پایین همه مقامات بر مبنای آرای مردم و رای مردم انتخاب می‌شوند، همیشه مهم است.

امیدوارم از اسلام یک تفسیر صحیح و درست و بدون تحریف به جامعه خود ارائه کنیم نه "اسلام افراطی" نه "اسلام خرافی". یک عده اسلام افراطی را معرفی می‌کنند که اسلام واقعی آن نیست، یک عده هم اسلام خرافی را معرفی می‌کنند که آن هم اسلام نیست. اسلام یک دین عقلانی‌ است که بر مبنای احکام خدا که آن احکام هم منطبق بر فطرت انسانی است که خالق آن فطرت خداست، مُشرع این احکام هم خداوند است. یک وجود مقدس هست که هر دو هم خلق و هم تشریع از او نشأت گرفته است.

امروز روزی است که علاوه بر ماه بهمن و پیروزی انقلاب و مراحل مختلفی که در پیروزی انقلاب داشتیم ،بعد از آن مسائلی که بعد از انقلاب داشتیم و واقعا همه جا مردم در صحنه بودند و فداکاری و مقاومت کردند تا پیروز شدیم والا تنها بودیم.

در انقلاب ما تنها بودیم و هیچ دولت و قدرت و ابرقدرتی در این ۱۶ سال مبارزه و نهضت از مبارزین و مجاهدین این سرزمین حمایت نکرد. انقلاب هم که پیروز شد در آن یک سال و نیم، دو سالی که انقلاب در حال تثبیت بود باز تنها بودیم. آن روزی که بساط درست کردند در کردستان، در ترکمن صحرا، در سیستان و بلوچستان، در خوزستان، هر جا آن بلواهایی که آن سالها درست می‌کردند یادتان هست یا با تحریک قدرت‌های خارجی ،مزدوران آنها برای آرامش و امنیت کشور درست می کردند، تنها بودیم و هیچ‌کس با ما نبود. ما به تنهایی این کار بزرگ را انجام دادیم.

در جنگ تحمیلی و هشت سال دفاع مقدس هم تنها بودیم و دیگران همه در طرف متجاوز بودند و ما به تنهایی ایستادیم و مقاومت کردیم. امروز هم که سالهاست در فشار تحریم هستیم و در این سه سال اخیر در جنگ اقتصادی بودیم و با تروریسم اقتصادی مواجه بودیم، باز هم مردم و حضور مردم بود که ما را تا امروز موفق کرد.

امروز الحمدالله دفتر سیاه ترامپ برای همیشه بسته می‌شود و این یکی از مصادیق" َقُطِعَ دَابِرُالْقَوْمِ الَّذِینَ ظَلَمُوا" هست و پشت سر آن و "الحمدالله رب‌العالمین"، هر ظالمی که سرنگون شود می‌گوییم الحمدالله‌ رب‌العالمین. ممکن است عده‌ای خوششان نیاید ولی این دستور اسلام ماست که اگر ظالمی، مستبدی سرنگون شد آنجا جای حمد خداست و از نعمت خدا باید استفاده کرد.

آدمی که امروز حکومت منحوس او پایان پیدا می‌کند میراثی را که از خود در این چهار سال به جا گذاشت می‌بینید، در جامعه آمریکا دو قطبی کردن جامعه بود. الان می‌بینید در روز چهارشنبه‌ای که روز تحلیف رئیس جمهور جدید است واشنگتن دی.سی به یک پادگان نظامی تبدیل شده، این همه نظامی مسلح آمده اند تا امنیت این شهر را برقرار کنند. این جزو ثمرات کارهای ناشیانه یا مستبدانه ترامپ هست که این دوقطبی را در جامعه آمریکا به وجود آورد.

انزوای سیاسی آمریکا از میراث ترامپ است. آمریکا در سیاست‌های خود تنها ماند. آنجایی که علیه فلسطین کار می‌کرد تنها ماند، اکثریت دنیا با او مخالفت و مبارزه کردند. آنجایی که روبروی برجام می‌ایستاد تنها ماند. در سازمان‌های بین‌المللی تنها ماند حداقل در سازمان ملل و در شورای امنیت در چهار نوبت، البته نوبت‌های دیگر هم بود ولی در چهار نوبتی که موضوع مطرح بود چه آن سالی که ترامپ خودش ریاست شورای امنیت را در سال ۱۳۹۷ به عهده گرفت، سران شورای امنیت را دعوت کرد که برجام را محکوم کنند، تمام ۱۴ عضو در حضور خودش علیه او صحبت کردند. یکی یکی روسا علیه او صحبت کردند و این فضاحت بزرگ در تاریخ آمریکا در سازمان ملل بود که چنین سابقه‌ای برای آمریکا نبود.

در برجام هم در هر موردی هم که آمد در برابر ایران و در برابر قطعنامه ۲۲۳۱ باز هم شکست خورد. آنجایی که آمد جلوی تحریم تسلیحاتی را بگیرد شکست خورد، آنجایی که آمد به اصطلاح خودش اسنپ بک را اجرا کند شکست خورد، آنجایی که آمد در مجمع کاری کند که آن اتاق‌ها یا کمیته‌های تحریم باقی بماند باز هم شکست خورد. یعنی در چند مورد به طور رسمی آمریکا به میدان آمد، پیشنهاد رسمی داد، دوره‌گردی کرد، همه جهان را زیر و رو کرد این طرف و آن طرف رفت تا رای بیاورد و شکست خورد. انزوای سیاسی جزو میراث ترامپ است. حالا طول می‌کشد تا اینها بتوانند این میراث‌ها را از بین ببرند. بی‌اعتمادی جهان نسبت به امضای آمریکا، نسبت به تعهد آمریکا و تروریسم دولتی.

تا حالا ندیده بودیم که در آمریکا یک رئیس جمهوری صریحا اعتراف کند که یک فرمانده بزرگ نظامی یک کشور را در کشور دیگری که او مهمان بوده ترور کند و بعد هم رسماً اعلام کند و بگوید من دستور ترور دادم. یعنی یک تروریست احمق را در تاریخ دیدیم، تروریسم دولتی روی پیشانی کاخ سفید خورد و این کار را ترامپ انجام داد. امروز پایان این زندگی و دولت این فرد و حتی پایان حیات سیاسی این آدم خواهد بود، فردی که در طول این چهار سال همش ظلم و تجاوز بود، زیر پا گذاشتن قانون و مقررات بود، زیر پا گذاشتن تعهدات بود.

امروز انتظار ما از آنهایی که قدرت را در کاخ سفید در دست می‌گیرند آن است که به قانون و تعهدات برگردند و تلاش کنند، اگر بتوانند. در طول ۴ سال آینده تلاش کنند تمام لکه‌های سیاه ۴ سال قبل را پاک کنند البته اگر پاک شدنی باشد. بعضی از این لکه‌ها در تاریخ برای همیشه خواهد ماند و پاک شدنی نیست. یک بارِ سنگینی را بر دوش خواهند داشت. باید به قانون و تعهدات برگردند، به مقررات بین‌المللی برگردند، به قطعنامه‌ها برگردند، به قطعنامه ۲۲۳۱ برگردند. البته اگر آنها به قانون برگشتند پاسخ ما هم ثبت خواهد بود اگر آنها صادقانه بیایند و در عمل صداقت خود را در برابر این قانون، در برابر آن قطعنامه‌ای که خودشان رای دادند و در برابر آن تعهدی که خودشان امضا کردند نشان دهند، طبیعی است ما هم به همه تعهدات خودمان عمل خواهیم کرد.

امروز  برای دنیا و برای ملت ما بیشتر روشن شد که سیاست فشار حداکثری و تروریسم اقتصادی نسبت به ایران صددرصد شکست خورد. درست است که مردم در طول این سه سال رنج کشیدند اما در عین حال شکست این سیاست برای همه مبرهن است و دیدند که مردم ما در این سه سال مقاومت و استقامت کردند و صبورانه رنج را تحمل کردند و عبور کردیم.

حتی در این یک سال اخیر که کرونا هم در کنار تحریم ضمیمه شد باز هم مردم ما در صحنه بودند و باز هم ترامپ جنایات جدیدتری مرتکب شد. حتی در مقطع کرونا هم برای اینکه ما بتوانیم واکسن کرونا را بخریم آنها باز مانع شدند و سنگ‌اندازی کردند. برای اینکه برای مردم کشورمان دارو بخریم باز هم سنگ‌اندازی کردند هر کجا هر اقدامی توانستند علیه منافع ملی و ملت ایران، انجام دادند و بحمدالله شکست خوردند.

امروز می‌بینیم بعد از این همه فشار، مسیر صادرات غیرنفتی ما به سمت عادی شدن است و تقریبا مسیر عادی سالهای پیش را طی می‌کند. در صادرات نفت و فراورده های نفتی هم شرایط امروز ما از ماههای پیش به مراتب بهتر است و در مسیر درست حرکت می‌کند. این به معنی شکست کامل این سیاست‌ است. حالا اگر واردین جدید در کاخ سفید از آنچه که گذشته، درس عبرت گرفته باشند، البته آدمی که قبلا روی کار بود و امروز کار او تمام می‌شود و پرونده سیاهش بسته می‌شود، سیاست بلد نبود، برج ساز بود حال به فکر برج‌سازی خودش بود همیشه هم در همان وادی می‌دید و چیز دیگری سرش نمی‌شد ولی اینها که جدید آمدند در سیاست بودند، مسائل سیاسی را می‌فهمند.

اگر آنها نسبت به تعهدات قطعنامه ۲۲۳۱ امضایی کردند در برابر آن در ایران هم یک امضا خواهند دید نه بیشتر، اگر آنها فرمانی صادر کردند در برابر آن در ایران هم فرمانی خواهند دید نه بیشتر. اگر اجرای موثر تعهدات خودشان را انجام دادند، بدانند که این طرف هم اجرای موثر همه تعهدات خواهد بود. توپ امروز در زمین آمریکا و واشنگتن است اگر برگردند و به تعهدات عمل کنند ما هم به تعهدات خود عمل می‌کنیم. ترامپ مُرد، زندگی سیاسی او تمام شد و برجام زنده ماند. تمام تلاشش این بود که برجام را از بین ببرد که ناموفق بود و نتوانست.

تندهای آمریکا، اسرائیل، عربستان همه دنبال این بودند، اما ناموفق بودند. برجام امروز زنده است و سرحال‌تر از دیروز است. علیرغم آنچه که تندروهای آمریکا می‌خواستند، آن رفت با آن پرونده سیاه خود و این ماند همچنان مقاوم. دیگر این وابستگی دارد به ۱+۵، اگر آنها به تعهدات خود عمل کردند بدانند ما هم به تعهدات خود عمل می‌کنیم.

خواهش می‌کنم از رسانه‌ها، دوستان، از آنهایی که با دولت میانه خوبی ندارند همه واقعیت و حقیقت را بگوییم این واقعیت را نمی‌شود پنهان کرد، حقیقت را نمی‌شود پنهان کرد. آنچه در این سه سال به سر ما آمد، توطئه‌های ترامپ بود.

والا اگر توطئه‌های ترامپ را کنار بگذاریم یعنی در این سه سال اگر عادی بود مثل همیشه نفت می‌فروختیم ، بانک ما همین فعالیت را داشت، بیمه ما، کشتیرانی ما، همه آنهایی را که تحریم کردند، شرایط ما کاملا متفاوت بود و یک شرایط جدیدی بود .حالا راجع به بودجه حرف می‌زنم اینکه ما ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت را گذاشتیم دلیل آن چیست و آنهایی که اگر مخالف باشند باید اثر کار خودشان را بدانند، آن را بعد از این صحبت می‌کنم.

آنچه انجام گرفت توطئه آنها بود نسبت به اهداف خود که صددرصد شکست خوردند، آنها می‌خواستند حکومت ما و نظام را از بین ببرند، می‌خواستند مردم را به خیابان بیاورند، اینها همه شکست خورد و از بین رفت البته رنجی برای مردم ما گذاشتند و ننگی برای خودشان که این بحث دیگری است.

اما امروز آمادگی داریم اگر طرف مقابل با صداقت به میدان بیاید این مسائل حل و فصل شود خیلی سریع هم می‌تواند حل شود. اصلا هیچ پیچیدگی حقوقی ندارد. بیایند بگویند به تمام تعهدات عمل می‌کنیم و شروع کنند به عمل کردن، ساعت بعد ما به همه تعهدات عمل می‌کنیم. اصلا چیزی نیست اگر در آنها اراده و صداقت باشد و اگر نباشد که مهم نیست ما کار خودمان و برنامه خودمان را انجام می‌دهیم.

آنچه به وجود آمده اینکه شرایط سه سال پیش تکرار نخواهد شد و این را ملت ما بدانند. آنچه در این سه سال رنج کشیدند آن شرایط تکرار نمی‌شود حال اینکه چه شرایطی به وجود می‌آید کمی باید صبر کنیم ولی آن شرایط ادامه پیدا نمی‌کند.

همه آمار و ارقام ما هم این واقعیت را می‌گوید، امروز ارز ما هم که به سمت تعادل می‌رود باز همین را می‌گوید، قیمت مسکوکات ما هم، همین علامت‌ها را می‌گوید. انتظارات مردم همین علامت‌ها را می‌گوید. آمار و ارقام فعالیت‌های ما همینطور.

تا امروز ۷۳ هزار میلیارد تومان برای طرح‌های عمرانی تخصیص داده ایم و حدود ۶۶ هزار میلیارد تومان برای طرح‌های عمرانی پرداخت کرده ایم. نسبت به پارسال ۶۹ درصد فعالیت‌های طرح‌های عمرانی و پرداخت پول‌های ما افزایش دارد در آن شرایط سخت که برای ما بود.

ما نسبت به مردم و معیشت مردم هم هر چه در توان داشتیم انجام دادیم، در حدی که توان داشتیم برای آنهایی که در فشار اقتصادی بودند اقداماتی کردیم، هم درمورد تسهیلات و هم پرداخت‌ها، برای سال آینده هم پیش‌بینی‌های لازم را در بودجه انجام دادیم و انشاءالله انجام می‌دهیم.

نکته آخر من در این بخش  این است که، آمریکا فشار حداکثری را انتخاب کرد. توقع ما این بود که همه دوستان سیاسی ما هم حمایت حداکثری از دولت را انتخاب می‌کردند. بعضی‌ها این کار را کردند خدا خیرشان بدهد و بعضی‌ها هم نکردند و این در تاریخ زندگی آنها خواهد ماند که در روزهایی که در میدان جنگ بودیم و در برابر یک آدم کثیف و مستبد ایستادگی کردیم، تنها هم بودیم، به جای اینکه ما را یاری و کمک کنند زبان دیگری را انتخاب کردند که نمی‌خواهم راجع به آن زبان توضیح بدهم، زبان خوبی نبود. امروز یک هدف داریم، یک کشور داریم، یک قانون داریم، یک رهبر داریم، یک منافع ملی و مصالح ملی داریم، حال انتخابات ۱۴۰۰ هم جزو انتخابات است و یک انتخاباتی است که انجام می‌گیرد. این همه نباید به خاطر انتخابات آینده دولت را اذیت کنیم.

 در انتخابات هم آنچه برای ما مهم است همان چیزی که امام گفت، حضور اکثریت قاطع مردم در انتخابات است، همیشه از مقام معظم رهبری چند بار شنیده ام که در انتخابات، ایشان عمومی فرموده، خصوصی هم چند بار از ایشان شنیده ام که در فلان انتخابات، نزدیک انتخابات می‌شد، ایشان می‌فرمود، اینکه چه کسی برنده بشود مهم نیست یا این یا آن، برای من مهم است که اکثریت قاطع مردم حضور پیدا کنند، این برای من مهم است والا هر کسی می‌خواهد انتخاب شود.

اگر اکثریت مردم پای صندوق آرا آمدند، پیروز هستیم، اگر اکثریت پای صندوق نیامدند ما شکست خوردیم. هر کسی می‌خواهد در آن انتخابات رای آورده باشد. همه تلاش کنیم. دولت همه توان خود را می‌گذارد و وزارت کشور همه توان خود را می‌گذارد.

خواهش می‌کنم از همه سیاسیون و همه احزاب، اولین هدف ما این باشد که مردم حضور حداکثری پای صندوق آرا پیدا کنند، به هر کسی می‌خواهند رای بدهند، هر کسی رای آورد قدم او برای کشور و همه مردم مبارک است انشاءالله و حمایت می‌کنیم.

نکته دومی که می‌خواهم بگویم لایحه بودجه که یک لایحه بسیار مهم است. اینکه هفته پیش گفتم، قبلا گفتیم، این هفته هم می‌گویم، به دلیل این است که لایحه بودجه بسیار اهمیت دارد و برای زندگی مردم، برای سال آینده، برای اقتصاد کشور، برای تولید کشور، برای صادرات و واردات کشور، برای معیشت مردم خیلی مهم است. یک برنامه‌ای است که یک سال زندگی را هم برای دولت هم برای فعالان اقتصادی تنظیم می‌کند.

در لایحه بودجه جای ادبیات غیراقتصادی و ادبیات غیرکارشناسی نیست، جای اتهامات و این جور چیزها نیست، در بودجه کسی اینطور حرف نمی‌زند. من ۲۷ سال در بودجه هستم و برای اولین بار امسال ادبیاتی را می‌بینم که ناپسند است. ۲۰ سال نماینده مجلس بودم، لایحه بودجه را بررسی کردیم، ۷ سال گذشته هم به مجالس گذشته لایحه دادیم در دولت یازدهم و دوازدهم.

امسال سال هشتم است، بیست و هشتیمن تجربه ماست، امسال با همیشه متفاوت است چرا اینطور است برای چه؟ نمایندگان محترم مجلس بدانند ما باید با هم همکاری کنیم، مردم از ما همکاری می‌خواهند، ما هر دو نماینده مردم هستیم، من نماینده مردم، وکیل مردم هستم شما هم وکیل مردم هستید، من رای مردم را دارم شما هم رای مردم را دارید، با هم همکاری کنیم در کنار هم باشیم، در بودجه جای ادبیات سیاسی نیست.

بودجه جای ارقام، اعداد، محاسبه، قانون‌گذاری، برنامه سال آینده، ‌حساب و کتاب است جای شعار نیست که من شعار بدهم و او شعار بدهد چه فایده‌ای دارد؟ من بلدم همه آن شعارها را جواب بدهم ولی اصلا مردم اینها را از ما نمی‌خواهند که آنها شعار بدهند من جواب بدهم، من چیزی بگویم آنها جواب بدهند، مردم بودجه خوب می‌خواهند، مردم زندگی بهتر می‌خواهند، مردم معیشت بهتر می‌خواهند.

چرا ما در بودجه، ۲میلیون و ۳۰۰هزار بشکه برای فروش نفت گذاشتیم؟ خواستیم به دنیا اعلام کنیم فشار حداکثری شکست خورد، تحریم شکست خورد، می‌خواستیم این را بگوییم، ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت که گذاشتیم بعضی‌ها توجه نکردند معنی این کار چیست؟ دائم با ما جر و بحث کردند که می توانید روزانه ۲ میلیون ۳۰۰هزار بشکه نفت بفروشید؟ نکند ۲میلیون و ۱۰۰هزار بفروشید؟

ما داریم به دنیا پیام می‌دهیم و می‌گوییم ترامپ شکست خورد، داریم می‌گوییم فشار حداکثری و تروریسم اقتصادی شکست خورد، می‌گوییم ۲میلیون ۳۰۰هزار بشکه نفت را می‌فروشیم، شما دائم تردید می‌کنید، حالا تردید کنید. بعد می‌گویید که در بودجه سهم نفت کمتر باشد، شما سهم نفت را کمتر کردید؟

شما می‌گویید ارزش پول ملی بیشتر باشد، آیا شما ارزش پول ملی را بیشتر کردید؟ مردم ما باید قضاوت کنند این مساله بسیار مهم است. ما گفتیم سال آینده ۲میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت می‌فروشیم و ماحصل آن ۱۹۹هزار میلیارد تومان - کمتر از ۲۰۰هزار میلیارد تومان - بوده است.

آقایان آمدند ۲میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه را یک میلیون و ۵۰۰ هزار کردند بعد به جای ۱۹۹هزار، ۲۳۰هزار شد، عجب چشم‌بندی عجیبی شد، نفت کم شد و پول آن بالا رفت، این چه جور چشم‌بندی بود که انجام گرفت در تاریخ ندیده بودیم.

ما ۱۹۹هزار میلیارد تومان گذاشتیم اینها آمدند در کمیسیون تلفیق ۲۳۰هزار کردند، ۳۱هزار میلیارد تومان وابستگی بودجه را به نفت اضافه کردند. حال چطور درست کردید، کم کردید، نفت شد یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه. هر کسی که چهار عمل اصلی را بلد باشد همین کلاس دوم دبستان باشد می‌تواند محاسبه کند که شما چه کار کردید.

ما دلار را بر مبنای ۱۲هزار تومان، ۱۱هزار و ۵۰۰  تومان، حساب کردیم شما آمدید قیمت دلار را ۱۷هزار و ۵۰۰ تومان کردید این که خیلی ساده است، فرد ارزش پول ملی خود را کم کند، ۶هزار تومان ارزش پول ملی را کم کردید تا حساب و کتاب شما جور در بیاید بعد می‌گویید ما نگفتیم که قیمت دلار ۱۷هزار و ۵۰۰ تومان، چه وقت ما گفتیم؟، پس این چیست؟ دم خروس این است، اینجاست و دیگر با قسم حضرت عباس جور در نمی‌آید، این عدد و رقم است همه آن معلوم است.

من از نمایندگان محترم مجلس خواهش می کنم، اولا اصولی که داشتیم یعنی چشم‌انداز روشن برای اقتصاد، یعنی شکست تروریسم اقتصادی، یعنی بالا بردن ارزش پول ملی، یعنی اصلاح معیشت مردم، یعنی فروختن اموال دولت و کوچک کردن و چابک کردن دولت، تمام اهدافی است که در بودجه داشتیم.

درمورد  کالای اساسی و دارو، ما حرف مهمی در بودجه زدیم و گفتیم باید ارز کالاهای اساسی ۴۲۰۰ تومان باشد و اگر خواستیم تغییر بدهیم باید در اختیار دولت باشد و شما نمی‌توانید تغییر دهید. امروز می‌خواهید تغییر دهید و ۴ماه بعد اجرا شود، این ۴ ماه چه می‌شود؟ زندگی مردم چه می‌شود؟ سوء استفاده چه می‌شود؟ رانت چه می‌شود؟

خواهش می‌کنم از کمیسیون تلفیق، از رئیس محترم مجلس، از تمام نمایندگان محترم مجلس دست به دست هم دهیم و همفکری کنیم، مساله مهم است،‌ مساله زندگی مردم، آینده مردم است، با کمک همدیگر بتوانیم یک بودجه‌ای را انشاءالله نهایی کنیم، هم نظرات دولت مراعات شود هم نظرات شما مراعات شود، اصل هم منافع مردم است و بتوانیم از مساله به خوبی عبور کنیم انشاءالله.

و نکته آخر، فردا یک افتتاح بسیار مهمی داریم، افتتاحی که نشان می‌دهد تحریم حداکثری چه بلایی سرش آمده است. فردا ( پنج شنبه) یک طرح افتتاح می‌شود با ۳میلیارد دلار سرمایه گذاری، پالایشگاه گاز بیدبلند ۲، فردا افتتاح می‌شود. این افتتاح مهم که ۳ میلیارد دلار برای آن هزینه شده و مهم‌تر اینکه تمام فیلرها - گازهایی که در فضا می‌سوخت - همه اینها جمع می‌شود، یعنی محیط زیست را درست می‌کند و جلوی اتلاف منابع گرفته می‌شود.

یادم هست از همان هفته‌های اولی که در دولت یازدهم انتخاب شده بودم یکی از نکاتی که مقام معظم رهبری به من فرمود، این بود که برای این گازهایی که می‌سوزد، برای این فیلرها فکری کنید که به ایشان گفتم ما این طرح را دنبال می‌کنیم و به نتیجه می‌رسانیم.

طرحی که فردا افتتاح می‌شود، قبل از دولت ما شروع شده بود، ابتدای دولت ما این طرح ۱۸درصد اجرا شده بود و بقیه این طرح یعنی ۸۲درصد در این دولت نهایی شده است. یک پالایشگاه نیست یک شهر بزرگ است، فردا مردم ما  می‌بینند و صدا و سیما این افتخار بزرگ را نشان می‌دهد. یکی از پنجشنبه‌های بسیار درخشان ما فرداست که این طرح بسیار مهم را افتتاح می‌کنیم.

 می‌خواهم از همه آنهایی که در نفت، گاز، در وزارت نفت در این مدت تلاش کردند واقعا تشکر کنم.

مردم ما بدانند ۱۴هزار روستا تا سال ۹۲ گاز داشتند، از زمان رژیم گذشته تا ۹۲، امروز بیش از ۳۲هزار روستا گاز دارند و تا آخر این دولت انشاءالله حدود ۳۵هزار روستا گاز خواهند داشت و ۹۵درصد مردم ما در شهر و روستا از گاز استفاده می‌کنند، حتی یک استانی که از گاز محروم بود در این دولت تلاش کردیم و گاز را به سیستان و بلوچستان رساندیم.

واقعا متشکرم از همه آن عزیزان، کارگران، مهندسین، از همه آنهایی که در هوای گرم، در هوای شرجی شبانه روز تلاش کردند و این کار بزرگ را به ثمر رساندند، تولید گاز در پارس جنوبی نسبت به سال ۹۲ بیش از دو برابر و حدوداً ۲.۵ برابر شده است، این کار عظیم و بزرگی است که انجام گرفته است. دائم می‌گویند برجام چه کار کرد؟ کار برجام، یکی هم همین است. برجام این کار را کرد، اینکه می‌بینید در پارس جنوبی توانستیم ۱۷ فاز را به نتیجه برسانیم بعد از آن بود که برجام اجرا شد و توانستیم کمپرسور هایی که همه مانده بود برداریم و بیاوریم در کشور نصب کنیم، قطعات را بگیریم، اینها آثار برجام است.

امروز روی پای خودمان ایستاده یم در زمینه بنزین و گازوئیل، قبل از ۹۲ واردکننده بنزین بودیم البته واردکننده گازوئیل هم بودیم، میلیاردها دلار پول می‌دادیم بنزین وارد می‌کردیم تازه به ما نمی‌فروختند، ناچار شده بودیم برویم در پتروشیمی بنزین تولید کنیم که آن اثرات سوء و زیان‌بار را داشت. امروز صادر کننده هستیم، میلیاردها دلار بنزین وارد می‌کردیم امروز میلیاردها دلار صادر می‌کنیم.

امروز روزانه ۱۱۰میلیون لیتر بنزین تولید می‌کنیم و اکثر این بنزین هم - بیش از ۷۵درصد - یورو۴ و یورو۵ است، از لحاظ محیط زیستی کار عظیم و بزرگی انجام گرفته است و در پتروشیمی کاری که انجام گرفته یک کار عظیم و بزرگی است. تا پایان امسال ۱۷ پتروشیمی را افتتاح می‌کنیم، ۸ ، ۹ تای آن را افتتاح کرده ایم بقیه آن را هم افتتاح می‌کنیم.

یک افتتاح بزرگ هم که فردا هست همین پالایشگاه گاز بیدبلند است که ثمرات این پالایشگاه به مواد لازم پتروشیمی تبدیل می‌شود، این کار عظیم و بزرگ در این دولت انجام و در شرایط تحریم و فشار حداکثری انجام گرفته است که باید به ملت ایران بخاطر ایستادگی و صبوری ملت تبریک بگوییم به همه آنهایی که در نفت و گاز، در آب و برق، در کشاورزی، در دفاع، در تمام زمینه‌ها ایستادگی و فعالیت کردند و امروز آثار آن را می‌بینیم، تبریک می گوییم.

دولت با سیاست درستِ اقتصادی و سیاست خارجی توانست این راهبرد را پیش ببرد. امروز می‌توانیم به یک نتایجی برسیم که با سالهای گذشته کاملا قابل مقایسه است و می‌توانیم نشان دهیم که با ایستادگی و مقاومت و تلاش ملت ما در تولید، مخصوصا در سال جهش تولید، امسال شاهد ثمرات بسیار خوب برای مردم بسیار عزیزمان هستیم و خواهیم بود انشاءالله.

والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha